Vind jij het ook lastig om ‘nee’ te zeggen in het werk? Hier volgen 4 tips die je helpen om dit te doorbreken.

 

Luister de podcast of lees de blog.

Een veel voorkomend probleem is dat je geen ‘nee’ durft te zeggen. Het gevolg hiervan is dat je minder tijdhebt om de dingen te doen die werkelijk belangrijk zijn. Je niet toe komt aan de dingen die zorgen voor de werkelijke resultaten.

 

Het levert stress op

 

In veel gevallen levert het je stress op omdat je het werk niet af krijgt of je het niet de tijd kunt geven die het nodig heeft. En was het wel echt belangrijk? 20% van de acties dragen bij aan 80% van de resultaten. Maar vaak doen we het precies andersom.

 

Meestal heeft degene die het verzoek aan jou doet niet in de gaten wat het effect is op langere termijn voor jou of de organisatie. En omdat we geen ‘nee’ durven zeggen blijven we in een vicieuze cirkel zitten. Ja zeggen tegen alle verzoeken in je werk gaat ten koste van het coachen van medewerkers of dingen die echt bijdragen aan het behalen van je doelen.

 

Waarom durven we geen ‘nee’ te zeggen?

 

Dat zit vaak dieper in de onderlaag. In een aantal gevallen zijn we perfectionistisch en willen we het anderen naar de zin maken. Intuïtieve mensen voelen vaak aan dat het voor de mensen om hen heen beter is om jate zeggen. Het kan zijn dat we de confrontatie niet durven aan te gaan. We hebben de indruk dat als we ‘nee’ zeggen, dat het tegen ons gaat werken. Juist het tegenovergestelde!! Hoe krachtig is het als jij goed voor jezelf zorgt en bepaalt wat wel en geen tijd van jou vraagt. Dit wordt door anderen uiteindelijk gewaardeerd en je gaat de resultaten die je voor ogen hebt wel halen. Dus uiteindelijk levert ‘nee’ zeggen veel meer op dan ‘ja’ zeggen.

In mijn werk als coach zie ik veel dat leiders het heel belangrijk vinden om met hun medewerkers in gesprekte zijn. Maar omdat ze druk zijn met allerlei projecten, overleggen en dergelijke zie je dat ze niet toe komen aan dat wat het allerbelangrijkste is. Coachgesprekken zijn niet van voldoende kwaliteit en/of ze worden als eerste geannuleerd als een ‘belangrijk’ overleg wordt ingepland.

 

 

‘Nee’ zeggen kun je leren!!! En het levert veel op.

 

 

De volgende 4 tips dragen bij om met stappen ‘nee’ te leren zeggen.

 

Tip 1: Vraag eerst goed door wat het overleg of verzoek inhoudt voordat je ‘ja’ zegt. Vaak zie je dan dat het overleg of verzoek niet bijdraagt aan jouw doelen. Door te vragen zet je ook de vrager van het verzoek aan het denken en kom je soms tot een heel andere conclusie.

 

Tip 2: Leg uit wat het overleg of verzoek voor effect heeft op jouw werk en het behalen van de (bedrijfs)doelen. Vraag vervolgens of dat dat de bedoeling is. Je komt dan op voor je eigen belangen.

 

Tip 3: Vraag hoeveel tijd ze minimaal van jou nodig hebben als je er echt niet onder uit kunt en zeg dat je een gedeelte van het overleg aanwezig kunt zijn. Bepaal hoeveel tijd jij er voor ‘over’ hebt.

 

Tip 4: Antwoord niet meteen, maar vraag of je er op terug mag komen. Bedenk dan vervolgens als je ‘Ja’ tegen iets zegt, waar zeg je dan ‘nee’ tegen. Bijvoorbeeld als ik ‘ja’ zeg tegen een vergadering van een uur waar niet direct iets belangrijks voor mij uit komt, kan het zijn dat ik ‘nee’ zeg tegen een coachgesprek met een medewerker. Deze medewerker die zorgt dat de klant een fijne ervaring heeft.

 

Als je hiermee begint maak je ook meteen duidelijk waar je grenzen liggen. Dat is niet alleen fijn voor jezelf maar ook duidelijk voor anderen.

 

Als we vaker ‘nee’ zeggen, hebben we tijd om ‘ja’ te zeggen tegen dingen die er echt toe doen.

 

Excuses zijn geen goed idee.

 

Gebruik geen excuses want dan bied je ruimte voor discussie en die wil je juist niet. Als je ‘nee’ zegt zonder uitleg, geef je aan dat je duidelijke grenzen kunt stellen. Dit komt krachtig over. Mensen die ‘nee’ zeggen zijn vaker succesvol.

 

Deze tips zijn allemaal goed te gebruiken, ook in je privé leven. En dragen bij aan meer kwaliteit in je leven.

 

Wat ga jij gebruiken bij het volgende verzoek waar je moeilijk ‘nee’ tegen kunt zeggen?

 

Als je dit wilt leren, maar ook andere zaken wilt verbeteren als leider? Vraag hier een vrijblijvend strategiegesprek aan.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in
voor mijn nieuwsbrief

Ontvang wekelijks mijn verhalen, tips en ideeën voor inspirerend leiderschap!