over mij

Succesverhalen

Ervaringen van klanten!

Testimonial

Carlo van Kemenade
CEO Obvion

Ellen heeft 1,5 jaar lang binnen Obvion mee gewerkt aan het verandertraject van ons bedrijf. Ze heeft als Lean consultant vooral leiderschap coaching en de inrichting van de besturing voor haar rekening genomen voor de operationele afdelingen en een aantal staf afdelingen. Haar ‘andere’ manier van coachen heeft er mede voor gezorgd dat leidinggevenden nog meer lol in hun werk kregen en vanuit verbinding de medewerkers mee namen in de verandering.

“Haar ‘andere’ manier van coachen heeft er mede voor gezorgd dat leidinggevende meer lol in hun werk kregen.”

De resultaten zijn heel gaaf. De medewerker tevredenheid liet hele positieve ontwikkelingen zien. Leidinggevenden zijn positief ingesteld, nemen tijd voor de medewerker en geven (dagelijks) duidelijke richting. Iedereen weet wat prioriteit heeft en waarom. De doorlooptijden voor de klant werden korter en binnen een paar maanden konden we ongeveer 20 hypotheken per dag meer afhandelen met dezelfde gemotiveerde medewerkers. Hierdoor kunnen we meer klanten sneller en beter helpen, de klanttevredenheid steeg onder andere hierdoor ook.

Als ik nu door het bedrijf loop zie ik nog steeds de afdelingen in de ochtend bij elkaar staan om de doelen van de dag af te stemmen en worden verbeteringen aangedragen en besproken. Je ziet de energie al in de ochtend in de dagstarts en mensen willen er voor gaan (of de leidinggevende er nu wel of niet bij staat). Zelfs als de druk in piektijden hoog wordt, worden de schouders er onder gezet en gaat iedereen ervoor. Ellen begeleidt naar een blijvende positieve verandering. Leidinggevenden hebben een mooie groei doorgemaakt, zitten in een positieve flow en weten dit ook vast te houden.

Testimonial

Ingrid Goosen
Teamleider Rabobank Nederland

Ellen heeft mij begeleid tijdens een lean traject. Wat ik als zeer prettig heb ervaren is dat we hele open gesprekken hebben gevoerd, we de diepte hebben opgezocht en we door de techniek van doorvragen tot de kern zijn gekomen. Op een natuurlijke manier heeft ze mij de spiegel voorgehouden en feedback gegeven. Wat voor mij veel toegevoegde waarde heeft gehad is dat we samen hebben gekeken op welke manier ik meer met mijn team kon bereiken. De begeleiding heeft mij gebracht dat ik meer op mijn eigen koers vaar en dat resulteert in meer vertrouwen in het team.

Testimonial

Pascal Coenen
Manager Regioteams Obvion

Samen met Ellen heb ik een intensieve periode tijdens de transitie van mijn afdeling meegemaakt. Wil je als afdeling veranderen en groeien dan betekent dit dat je als leider onderdeel van dit geheel bent en dat je je eigen inbreng dient te evalueren. Ellen heeft mij bij deze reflectie geholpen. Enerzijds door mij de kritische vragen te stellen, anderzijds door mij ook pragmatische tools ter beschikking te stellen die de verandering bij mijzelf en het mijn team ondersteunde.

Er zijn een aantal zaken die mij geraakt hebben in de coaching. Naast het persoonlijke contact en de vertrouwensband heb ik echt het gevoel overgehouden dat naar mij en mijn behoeften geluisterd werd. Er werd geen klant en klaar programma over mij heen gestort, maar een custom made plan van aanpak. Werkte voor mij echt perfect.

De belangrijkste successen die ik geboekt heb is het nog beter in control komen zonder meer te controleren en zonder zelf harder te gaan werken. Ik heb geleerd de verantwoordelijkheden op de juiste manier en in de juiste structuren daar neer te leggen waar ze horen. Het allerbelangrijkste wat ik vermoedelijk geleerd heb, is hoe simpel het ook klinkt: luisteren en vragen stellen. Dit heeft mij geholpen om de stap naar een senior manager te maken en biedt mij daarmee voor de toekomst een stevig fundament.

“Naast het persoonlijke contact en de vertrouwensband heb ik echt het gevoel overgehouden dat naar mij en mijn behoeften geluisterd werd.”

“Ik ben zo enthousiast geworden dat ik zelf mijn lean green belt gehaald heb!”

Testimonial

Manager jurische afdeling

Ellen heeft me fantastisch geholpen bij het implementeren van lean binnen de afdeling. Daarbij heeft ze niet alleen de lean-methodieken geïmplementeerd, maar mij als manager ook in bredere zin gecoacht. Ik ben zo enthousiast geworden dat ik zelf mijn lean green belt gehaald heb!

Testimonial

Tom Beckers
Managers Data Management

In een turbulente periode heeft Ellen mij en mijn teammanagers, middels coaching uitstekend geholpen. We hebben samen duidelijke leerdoelen voor langere termijn bepaald. Stap voor stap heeft Ellen ons verder weten te brengen om een meer zelfsturend team te realiseren. Ze spiegelde mij daarin en leerde mij nieuwe patronen aan die erg helpen in mijn dagelijkse sturing als manager. Ze weet een vertrouwensband te creëren door goede vragen te stellen en raakt de kern met tact. Ze heeft het juiste gevoel voor intuïtie en leert anderen hierop te vertrouwen. Ze spiegelde mij ook op persoonlijke vraagstukken. Ze liet niets onbesproken om mij verder te brengen.

“Naast de standaard management skills heeft ze mij tips gegeven om op lichaam en geest te vertrouwen”

Naast de standaard management skills heeft ze mij tips gegeven om op lichaam en geest te vertrouwen. Wat  mede zorgt voor een goede balans werk/prive. Ellen past alle mogelijkheden om te verbeteren toe in de tijdstappen die past bij mij. Snel als het kan, getemporiseerd als het nodig is.